MELK er spesialavfall

Er Melk sunt eller farlig spesialavfall?

“Melk er for kuer” sier vi i ernæringsorienterte miljøer.  Riktig nok for kalver.  Om du gir en kalv den melken du gir barna dine, som du kjøper i butikken, vil den dø.  Hvorfor det?

I gode gamle dager var det ingen som drakk melk.  Det man fikk i seg av meieriprodukter var stort sett ost og rømme.  Dette er meieriprodukter hvor produksjonsprosessen gjør de tunge melkesukkrene og melkeproteinene om til en form som ikke er en så stor byrde på kroppens fordøyelse som konsum av “ren” kumelk medfører.

Men så kom andre verdenskrig og de gamle tradisjonenen ble bombet til hælvete og våre levemåter måtte dermed rekonstruerers.  Den var godeste F.D. Roosevelt som gjorde det til sin fanesak å innføre disse moderne normene i vesten.  Vi fikk et konglomerat av en matmafia bestående av strømlinjet masseproduksjon av kjøtt og korn, og meierier samlet under en offisiell paraplyorganisasjon kalt Fellesforbundet.  Reneste mafiaen med tilnærmet monopol på matproduksjon.  Det var også svært lavt konsum av raffinert hvetemel før 1950.

Men tilbake til melk.  Det kanskje mest skremmende er at det er ulovlig å helle ut melk i kloakksystemet i Norge. Melk som har gått ut på dato eller er blitt feilpakket på fabrikken, transporteres til spesialavfallsmottak for sikker destruksjon.  Om dette var allment kjent hadde nok de aller fleste stilt større spørsmål til hvorfor vi i det hele tatt drikker melk.  Man ser derfor mellom fingrene og holder tyst og lar deg helle den gamle melken din i do, noe man egentlig burde gjøre med all melk.  Å ta problemet i riktig ende vil være å legge ned produksjonen.  Bøndene blir også subsidiert får å lage melk og melk kastes gjerne fordi vi produserer mye mer enn vi bruker.  Hvor mye bortkastet penger og tid det dreier seg om vet jeg ikke.

Prosessene som ødelegger melken

Først vil jeg adressere homogeniseringsprosessen.  Homogenisering betyr å dele opp fettmolekylene slik at de ikke skiller fra resten av melken.  Kremen flyter til toppen, men ikke i moderne melk.  Dette gjelder for øvrig andre produkter også, som for eksempel appelsin juice.  I kroppen blir fett normalt brutt ned av lipase til frie fettsyrer og monoglyserider for at molekylene skal kunne bli tatt opp av reseptorene og videre bli ført ut til cellen og der hvor de trengs, men når man homogeniserer så deler mann opp fettmolekylene opp på en unaturlig måte som gjør at kroppen ikke gjennkjenner de og det forvirrer og forkludrer kroppens ømfintlige mekanismer og organer.  Du får med andre ord ”syntax error” i kroppen, noe som over litt tid vil føre til sykdommer som for eksempel laktose inntolleranse, allergier og fedme.  Kroppen er altså ikke i stand til å gjøre nytte av homogenisert fett.

Wikipedia skriver:

Homogenisering er en prosess hvor en fortynner fettpartikler i melk av storfe, slik at partiklene holder seg jevnt fordelt i melken. Homogenisering har vært benyttet siden 1920-tallet og gir væsken en egenskap hvor fettet ikke skiller seg. Før man begynte med homogenisering, ville det etter at melken hadde stått en stund, flyte opp et fløtesjikt på toppen av melken fordi fettet fløt opp. Ved å homogenisere unngår man dette.

Prosessen foregår ved at man presser melken raskt gjennom en smal dyse ved høyt trykk. Næringsmessig har prosessen sannsynligvis lite å si. Man var tidligere redd for at homogenisering av melk hadde en negativ innvirkning på helsen. Nå vet man at dette ikke er tilfellet.”

Jo, det vet vi!  Homogenisering gjør også at fettet i melken harskner/oksideres.  Dette skjer fordi forbindelsen mellom fettet og vannet i melken brytes og ødelegges.  Uten fettet intakt mister kroppen også evne til å utnytte vitaminene og mineralene som er bundet opp til vannet i melken.  Skummet melk er dermed enda mer ubrukelig enn vanlig melk fordi fettet er i melken av en viktig grunn.  De lettere melketypene er ofte tilsatt syntetisk manipulert melkepulver.  Melkefett/kolesterol var en av de viktigste kildene vi hadde til Vitaminene A og D.

Vitamin D

Vitamin D₃ er et av de aller viktigste næringsstoffen for god helse.  Den beste måten å få rikelig av dette vitaminet er å være i solen hvor kroppen selv vil produsere det fra UV-B lyset.  Sammen med betacaroten vil produksjonen og opptaket bli opptimalt.  I nordeuropa er det jo lite sol store deler av året og da må man få i seg vitamin D på andre måter.  Vitamin D finnes i mye mat men egentlig ikke i så store mengder som vi helst bør ha dagelig, så det er viktig at vi får så mye som mulig av dette vitaminet.

Syntetiske/pharmaseutiske vitaminer er ikke det samme som naturlige vitaminer.  Selv om molekylstrukturene er veldig like så er det noe med bindingene naturen lager som vi ikke klarer å syntisere.  I tillegg er de pharmaseutiske variantene skadelige for oss.  Syntetisk D-vitamin viser seg å være giftig for leveren.  Det blir tilsatt melken fordi den naturlige varianten forsvinner når fettet manipuleres og fjernes.

Pasteurisering

Å varme opp en ting for å drepe bakterier og patogener er en kjent sak.  Nå vet vi vel egentlig at bakterier trives bedre i varme enn i kulde.  Vi vet også at sporer tåler ekstremt mye, og mer enn den temperaturen pasteuriseringsprosessen utsetter de for.  Sporer blir til virus når de blir “voksne”.

Men den farligste delen ved pasteurisering er at de superviktige enzymene som er i fersk melk forsvinner.  Enzymer er nødvendig får å bryte ned proteiner.  Uten de 17 enzymene som vi trenger i vårt kosthold hver dag, vil også proteinene føre til besvær for kroppens funksjoner og vår allmen helse.  Dette fører til bl.a. allergier.

Den beste kilden til enzymer er grønne saker og spessielt gress.  Se bare hvor store kuer er selvom de bare spiser gress.

Bukspyttkjertlen kan ikke alltid produsere alle disse enzymene og overbelastning av den fører til diabetes og andre sykdommer.  Mangel på enzymer fører også til tidlig aldring, altså slitasje på kroppen.

Soya

Vel, nå spiser ikke norske kuer gress, det er det bare kuer i uland som gjør.  Soya importen til Norge fra Brasil er utrolig stor.  Soya er som oftest genmanipulert og sprøytet med og inneholder kjemikalier.  En annen ting er at Soya inneholder mye østrogen, noe som ofte gir feminine trekk hos menn som “manboobs”.  Hormonubalanse er ugunstig for kvinner også.  Alle disse tingene videreføres fra kuene og til oss både fra melk og  kjøtt.  Alle medisinene kuene i tillegg får, får også vi.  Dette gjelder særlig antibiotika og sterioider som fremmer vekst.  En annen ting er at soyaproduksjonen ødelegger regnskogen.  Skogen brennes ned får å gjøre plass til soyaavlinger.

Fordi avføringen som kommer fra kuene grunnet dette kraftforet laget av soya (og mais) ikke kan brukes til gjødsel, må bøndene bli kvitt denne på andre måter.  Den medfører også endel hygieneproblemer som gir kuene hyppigere sykdommer som man da må medisinere mot.  Dette er en ond og unødvendig spiral som unngås ved at kuene går tilbake til å spise det de naturlig gjør, gress.  Prosessen krever også mye ekstra arbeid og ressurser.

Soyamelk og soyaprodukter er ikke noe spesielt sundt det heller.  Fermentert soya som tofu og visse soyasauser er ok så lenge de er organiske.

Kombinasjon av melk og sukker.

Om du drikker melk øker blodsukkeret ditt pga. melkesukkeret.  Melkesukker hever glukosenivået i blodet ditt i rundt 3 timer.  Det samme gjelder rørsukker, og særlig når det er raffinert, da de nødvendige mineralene for at kroppen trygt skal kunne behandle karbohydratene er fjernet.  Om du spiser melk og raffinert sukker samtidig vil glukosenivået i blodet heves maksimalt og det vil forbli slik i opptil 8 timer.  Dette fører ofte til hjerteattack.  Den type overbelastning dette medfører på blodsirkulasjonen og hjertet er altså dødelig.  De fleste av oss dør av dette under søvn siden vår dårlige livsstil medfører mye dårlige vaner som konsum av melk og karbohydrater rett før leggetid.  Du sovner altså inn av denne kombinasjonen, men det er ikke en naturlig måte å bli trøtt på.

Kasein

Når melkeproteinet brytes ned får vi noe som heter Kasein.  Kasein er ikke vannløselig og brukes ofte som lim i industrien.  Det er også slimdannende.  Kasein fører til endret oppførsel og avhengighet.  I fordøyelseprosessen omdannes kasein til peptider (to aminosyrer sammen) som er svært like molekyler vi finner  i både heroin og amfetamin.  Mennesker med sykdommer som autisme, ADHD og Aspergerssyndrom er sensitive for kasein.

Wikipedia skriver:

Casomorfin er ein peptidsekvens som finns i mjølkeproteinet kasein, og som kan verke avhengigskapande på menneske og gi opiateffekt.

Alle protein er kjede av aminosyre. I mennesket sitt fordøyingssystem bli disse proteinane delt opp i små sekvensar av aminosyrer (peptidar). Når kasein blir brote ned på denne måten, er casomorfiner noko av disse sekvensane som blir til. Peptidane har evna til å passere gjennom blodet til hjernen, der dei kan binde seg til reseptorar i hjerna. Effekten kan samanlignas med endorfin og lignande peptidar.

Den finns fleire forskjellige casomorfiner, som alle er opioide peptidar. Dei blir danna når kasein frå kumjølk blir fordøyd. Dei blir vanlegvis brotne ned til aminosyre av fordøyingsenzymar, men i nokre individ blir dei værande. Dei blir samla opp i kroppen over tid og kan føre til peptidforgifting. Dette er særleg ofte rapportert hos pasienter med ADHD, autisme, schizofreni og depresjon.

Det er ganske vanleg med abstinens når pasienten sluttar med mjølkeprodukt, og i større grad enn tilfellet er med gluten-peptidar (gluteneksorfin og gliadorfin).”

Kalsium

Om du er bekymret for kalsium burde du kanskje finne andre kilder til dette enn melk.  Mørkegrønne grønnsaker eller superfrukten fra amazonas, Açai, som nå er tilgjengelig i helsekostbutikker i Norge er nok et mye sunnere alternativ.  Bønner og korn inneholder også endel kalsium.

Kalsium tilskudd er ikke å anbefale.

Fakta

Melk gjør også kroppen sur (pH-balansen), som igjen kan føre til bl.a kroniske betennelser.

Siden melk er syredannende er det dermed en faktor til utvikling av benskjørhet.

Veksthormonet brukt på kuer, IGF-1 er kreftfremmende.

Tine har et reklamebudsjett på over 300 millioner kr. i året for å markedsføre denne giften som om det er noe sunt.  “Bare må ha det” er en mantra for å hjernevaske oss til å tro dette og den understreker egentlig bare hvor avhengighetsdannende inntak av Kasein kan være.

Ved å kutte meieriprodukter fra dietten kan det medføre abstinenser.

Kasein og Opiate peptider kan føre til ytterlige narkotikamisbruk.

Tobakksrøyk er mindre skadelig enn melk mener noen.

Geitemelk har vist seg å gi de samme symptomene også.

Du kan teste din urin for peptider hos BMLab i Oslo:  http://www.bmlab.no/Peptider+i+Urin.9UFRjKZr.ips

Advertisements

4 Responses

  1. Veldig bra, bortsett fra at du skriver at fett brytes ned til aminosyrer. Fett brytes ned av lipase til frie fettsyrer og monoglyserider. Kun protein brytes ned til aminosyrer, som er dets byggesteiner. Proteinbehovet er en myte! Vi kan få i oss byggesteinene, aminosyrene, fra grønnsaker og dermed unngå å belaste kroppen som alltid må bryte ned protein til aminosyrer for å nyttiggjøre seg dem!

  2. Awesome innlegg!!

  3. Takk for responsen!

    Her er en post om hvor viktig melk er politisk i den Britiske kolonien USA:

    http://www.naturalnews.com/029322_raw_milk_Amish.html

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s

%d bloggers like this: